Recepty

Přejete si dětem zpestřit hlavní pokrm? Vyzkoušejte některý z našich receptů...

Jsou velmi snadné na přípravu a dětem budou jistě chutnat. Vaše dítě bude s radostí usedat k prostřenému stolu, jak uvidí tak krásně naaranžovaný talíř s jídlem. Jídlo chutné, zdravé a vzhledově přitažlivé...

Naše zkušenosti jsou takové, že nemůžeme děti od stolu odehnat, jak jim naše jídlo chutná. :)

Stáhnout recepty

recept Adamova pochoutka

Adamova pochoutka

Zeleninová směs, jedlá sůl, 1 cibule, 1-2 lžíce másla. Na másle opražte najemno nakrájenou cibulku, přidejte zmrazenou zeleninovou směs, mírně osolte, dle potřeby přidejte vodu a duste asi 10 minut do zhoustnutí. Zeleninovou přílohu můžete podávat s brambory a hovězím předním masem podušeným na oleji a cibulce. Naaranžujte podle fantazie.

adamova-pochoutka
recept Emmina pochoutka

Emmina pochoutka

Zeleninová směs, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, jedlá sůl, 100 ml mléka. Zmrazenou zeleninovou směs poduste na másle, dle potřeby podlijte vodou, osolte a vařte asi 10 minut. Pak směs zahustěte moukou rozmíchanou v mléce a za stálého míchání vařte do zhoustnutí omáčky. Zeleninovou omáčku můžete podávat s brambory a s kuličkami z mletého masa. Naaranžujte podle fantazie.

emina-pochoutka
recept

Jemný zeleninový vývar s těstovinou

Polévková směs, bujón bez glutamátu, 1 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, petrželová nať. V hrnci připravte jíšku z rozpuštěného másla a mouky. Poté jíšku postupnězalijte studenou vodou, důkladně promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte bujón, zmrazenou zeleninovou směs a vařte 8 - 10 minut. Posypte nasekanou petrželkou, dle potřeby dochuťte solí. Naaranžujte podle fantazie.

jemny-vyvar
recept

Tomova pochoutka

Fazolové lusky, 2 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany, 20g kopru čerstvého nebo sterilizovaného, 1 lžíce cukru, citronová šťáva na dochucení, jedlá sůl. Zmrazené fazolky poduste na másle, dle potřeby podlijte vodou, osolte a vařte asi 10 minut. Pak směs zahustěte moukou rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání vařte do zhoustnutí omáčky. Na závěr omáčku dochuťte koprem, cukrem a citrónovou šťávou. Fazolové lusky můžete podávat s brambory a vařeným vajíčkem natvrdo. Naaranžujte podle fantazie.

maxova-pochoutka
recept

Zeleninová polévka jarní

Polévková směs, bujón bez glutamátu, 1 lžíce másla nebo slunečnicového oleje, 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, petrželová nať nebo pažitka. V hrnci připravte jíšku z rozpuštěného másla a mouky. Poté jíšku postupně zalijte studenou vodou, důkladně promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte bujón, poté zmrazenou zeleninovou směs a vařte asi 10 minut, přilijte mléko a krátce povařte. Posypte nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Dle potřeby dochuťte solí. Naaranžujte podle fantazie.

zeleninova-polevka-jarni